Wervende teksten voor je website

Wervende teksten voor je website

Het zijn niet zomaar teksten die wij schrijven voor websites. Wij houden rekening met verschillende factoren. Teksten op websites verschillen van normale teksten. Online bezoekers kunnen zich elk moment vervelen.

Daarom dient een verhaal op een website direct de aandacht te trekken van een bezoeker: het moet niet te lang zijn, maar ook weer niet te kort. Het moet bepaalde keywords bevatten, maar ook weer niet te veel. Een balans moet dus worden gevonden. Die balans vinden wij voor jou. 

Zoekmachine vriendelijke teksten

Wanneer wij teksten schrijven, is een van onze prioriteiten dat deze zoekmachine vriendelijk zijn. Zo een tekst moet een focus hebben op een bepaald onderwerp. Dit, zodat zoekmachines snel kunnen achterhalen waar de betreffende tekst nou over gaat.

Verder is het van belang dat teksten relevant zijn, aansluitend op het onderwerp van je website. Teksten moeten informatierijk zijn, een bepaalde zoekwoorddichtheid hebben (zodat zoekmachines weten dat de tekst relevant is) en niet te kort zijn. 

Professionele foto’s

Hoe mooi een website is, hangt vaak af van de foto’s die zijn gebruikt. Hoe kwalitatiever en professioneler de foto’s op je website zijn, hoe meer indruk dit zal maken op de bezoeker. Als je zelf geen (mooie) foto’s hebt, kan het handig zijn om professionele stock foto’s te kopen.

Wij kunnen de mooiste foto’s van jouw branche selecteren en deze foto’s voor jou goedkoop inkopen. Wij vragen 20 euro per foto. Op deze manier hoef je geen dure fotograaf in te huren, bespaar je geld en beschikt je website alsnog over indrukwekkende foto’s. 

Veelgestelde vragen over copywriting

 • Betaal ik per woord of per tekst?

  Wij geven de voorkeur aan vaste prijzen per tekst, zodat je exact weet hoeveel je kwijt bent. Want wij denken dat de boodschap van de tekst belangrijker is dan hoe groot de tekst is.

  Vandaar dat wij een standaard tarief hanteren van 50 euro per tekst. Over het algemeen zijn dit 200 woorden. Soms is het minder. Soms meer. Afhankelijk van het onderwerp en de boodschap die we moeten afgeven.

 • Binnen welk termijn kan ik de teksten verwachten?

  Normaal gesproken heb je binnen 1 week je teksten binnen (dan gaan we uit van maximaal 10 teksten). Zodra het meer teksten zijn, dan gaat er natuurlijk meer tijd overheen.

  Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe website te laten ontwikkelen in combinatie met nieuwe teksten, dan werken wij paralel. Dus het gemiddelde oplevertermijn van websites houden we dan gewoon aan en worden de teksten opgeleverd zodra de website is ontwikkeld. 

 • Hoeveel teksten heb ik nodig?

  Dat hangt af van hoeveel pagina’s je website heeft. Nu begrijpen wij dat wanneer je tientallen pagina’s hebt, de kosten behoorlijk zullen oplopen. Los van het feit dat wij korting geven zodra je meer teksten nodig hebt, is het volgens ons beter dat je je focust op de kern van je bedrijf.

  Dus dat is de homepagina, de over-ons pagina en de diensten/producten die je levert. Over het algemeen zijn het dan minder dan 10 teksten per website, hoewel dit verschilt per bedrijf. 

 • Hoe werkt het precies wanneer ik stock foto’s wil inkopen?

  We kijken eerst samen op welke pagina’s er foto’s nodig zijn. Vervolgens bespreken we wat voor soort foto’s je zou willen. Natuurlijk moeten de foto’s iets te maken hebben met je bedrijf, maar elke pagina kan zijn eigen focus hebben en dus is het nodig om te bepalen wat voor soort foto’s we daar kunnen plaatsen.

  Nadat alles is besproken, selecteren wij de foto’s die nodig zijn en kopen wij die in. Die bewerken wij en plaatsen we op de website. Het bedrag van 20 euro per foto is inclusief het selecteren, eventueel bewerken en publiceren op de website.

 • Wat zijn de voordelen van stock foto’s?

  Allereerst ben je veel goedkoper uit dan wanneer je een professionele fotograaf zou inhuren. Terwijl een professionele fotograaf honderden euro’s vraagt, betaal je nu tientallen euro’s.

  Verder zijn stock foto’s van zeer hoge kwaliteit en kunnen een goede bijdrage leveren aan het ontwerp van je website. Een ander voordeel is dat je zeer snel een foto kunt kopen en plaatsen.

  Ten slotte is het aanbod aan foto’s op stock websites ontzettend groot, waardoor je een ruime keuze hebt en je de beste foto’s kunt gebruiken voor je eigen website.