Wat is onze werkwijze?

Ik ben een vrouw
Ik ben een man
 • De kennismaking

  De kennismaking

  Het begint met een kennismaking van de partners. Dit is wederzijds. Wij als Websiteplaneet willen graag weten wat je als bedrijf doet, wie je klanten zijn, op welke manier je een samenwerking wil aangaan.

  Jij zou natuurlijk willen weten hoe wij precies een goede aanvulling kunnen zijn. Hoe wij werken. Wat exact onze expertise is. Dit wordt allemaal besproken in een kennismakingsgesprek, zodat we precies van elkaar weten wat we willen en of het klikt. 

  Dit gesprek kan telefonisch plaats vinden, bij ons op kantoor, of bij jou. Het is maar wat je zelf wil en wat je schikt. In elk geval ben je altijd van harte welkom op ons kantoor om een kopje koffie te drinken. 

 • Projectanalyse en bespreking

  Zodra we een overeenstemming hebben wat betreft onze samenwerking, beginnen de projecten. Voor elke klant moet er een unieke website worden gemaakt met bijbehorende functionaliteiten.

  Daarom vinden wij het belangrijk dat elk project eerst tot aan de details wordt besproken. Dit kan telefonisch gebeuren of aan tafel.

  Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het programma Teamviewer te gebruiken, waarmee je bijvoorbeeld (indien van toepassing) op afstand het ontwerp kan laten zien. Een (indicatie)prijs wordt bepaald, zodat je de prijs (met marge erbovenop) kan doorgeven aan je klant. 

  Bespreking project
 • Aanlevering ontwerp

  Aanlevering ontwerp

  Natuurlijk is deze stap alleen relevant als je ook daadwerkelijk zelf ontwerpen maakt. Nadat je een overeenstemming hebt bereikt met je klant, stuur je het ontwerp door aan ons.

  Het maakt voor ons niet uit welk ontwerp programma je hiervoor gebruikt: dit kan zijn Photoshop, Indesign of een ander programma. 

  Het gebruik van Wetransfer is aanbevolen, waarmee je de ontwerp bestanden in groot formaat naar ons kunt toesturen. Het ontwerp kan achteraf nogmaals besproken worden, indien er bijzonderheden zijn of dingen waar we rekening mee zouden moeten houden. 

 • Ontwikkeling

  Zodra wij het ontwerp hebben ontvangen, zal de ontwikkeling van de website van start gaan. Wij hebben capabele WordPress programmeurs in dienst die dol zijn op coderen.

  Het gaat bij ons niet alleen om het creëren van een website die over het juiste ontwerp beschikt. Wij houden ook rekening met de zoekmachine vriendelijk van de website, de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van het beheersysteem.

  Niet alleen de voorkant (frontend), maar ook de achterkant (backend) moet netjes zijn. Ontwikkeling is onze expertise. Deze expertise willen wij graag met je delen. 

  Ontwikkeling
 • Demo

  Demo

  De website wordt gedurende de ontwikkeling op een speciaal afgeschermde demoserver geplaatst. Zodra de ontwikkeling af is en alle vereiste plugins zijn geïmplementeerd, wordt de url van de demo naar jou per e-mail verstuurd.

  De website kan ook (indien gewenst) gedurende de ontwikkeling continu – stap voor stap – live geupdate worden op de demoserver. Dan krijg je de url eerder en zal je de ontwikkeling van de website live kunnen volgen. 

 • Feedback

  Nadat je de demo goed hebt bekeken, krijg je ruimte om feedback te geven. Wij zijn vrij flexibel hierin. Als er toch kleine details zijn in het oorspronkelijke ontwerp wat je in de live website niet mooi vindt, dan passen wij dit – als service – gratis aan. 

  Als iets niet is zoals het zou moeten (bijvoorbeeld niet gelijk aan het ontwerp of wat er is besproken), dan wordt dit rechtgezet en komt er een “definitieve” demo tot stand die je uiteindelijk kunt versturen naar je eigen klant.

  De klant zou weer zijn persoonlijke feedback kunnen hebben. In dat geval wordt er dus twee-maal feedback toegepast, wat heel gebruikelijk is. Overigens kunnen wij ook het directe contact met de klant overnemen, indien dat voor jou beter lijkt. 

  Feedback
 • Oplevering

  Oplevering

  Is alles getest en goedgekeurd? Dan kan de oplevering van de website beginnen. Wij zetten de website zonder extra kosten over naar de definitieve server (dit kan onze eigen server zijn, of een server van een externe partij).

  De website wordt voor de oplevering klaargezet om geïndexeerd te worden door zoekmachines zoals Google. Vervolgens worden alle laatste beveiligingschecks uitgevoerd.

  Ook kunnen wij na oplevering het beheer van de website overnemen en o.a. statistieken m.b.t. bezoekers bijhouden.

 • Support

  In onze filosofie is support na oplevering net zo belangrijk als de ontwikkeling van de website zelf. De samenwerking stopt namelijk niet bij oplevering van een website: er kunnen immers technische problemen ontstaan, misschien heeft je klant vragen of je klant wilt wijzigingen aanbrengen aan diens website.

  Daarom zijn wij minimaal 60 uur per week beschikbaar voor support per e-mail, telefonisch, live chat en via je eigen klant controlepaneel. Elke werkdag van 08.00 tot 20.00.

   

  Support
 •  
  Dank je