Wat is traffic

op

De term traffic wordt gebruikt als een verzamelnaam van alles wat er op een site gebeurd. Dit varieert van bezoekers tot aan paginaweergaves, en dit gaat uiteindelijk door naar de hoeveelheid ‘’doorkliks’’.  Doorkliks is het doorklikken op een bepaalde site als je er eenmaal op zit. Je gaat dus bewust doorzoeken op die ene site.

Je hebt vier soorten van traffic:
1. Direct verkeer:
Direct verkeer komt niet via een omleiding zoals bijvoorbeeld een zoekmachine bij jouw site, maar typt jouw site zelf in bovenin de adresbalk.
2. Referrals:
Dit zijn de bezoekers die via een andere bron naar jouw website is gestuurd (Referral = doorverwijzing), via bijvoorbeeld een link op een andere site of e-mail
3. Organisch verkeer:
Organisch verkeer komt via de interne resultaten van een zoekmachine. Wanneer iemand bijvoorbeeld een trefwoord in Google in voert en daarna klikt op de link naar jouw site, is dit organisch verkeer.
4. Betaald verkeer:
Dit is verkeer dat via een betaalde weg op jouw website terecht komt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te hebben geklikt op een betaalde advertentie in de zoekmachine, die vervolgens leidt naar jouw website.