Oorsprong
WordPress is een open source CMS (Content Management Systeem). In het begin was WordPress een CMS waarmee je weblogs kon maken. Dat kan nog steeds maar op dit moment word WordPress gebruikt voor veel meer dingen. Dit zijn vaak dingen zoals een website of een webshop. WordPress is nog steeds aan de groeiende kant en is ook het meest gebruikte CMS. Het wordt daarom ook steeds meer gebruikt door grote bedrijven en merken. WordPress is  ontwikkeld door Matthew Mullenweg. Natuurlijk heeft hij niet alles zelf gedaan. Er zijn namelijk een groot aantal ontwikkelaars die hem hebben ondersteund.

Algemeen
Een Content Management Systeem is een systeem waarbij je verschillende soorten sites kan maken. Dit kunnen websites of blogs zijn, maar je kunt er ook een webshop mee maken. Ook is het zo dat WordPress een gratis software is. Je moet natuurlijk wel weten wat je doet om een goede site neer te zetten. Aangezien wij gespecialiseerd zijn in het maken van WordPress sites weten wij precies hoe wij alles moeten doen. In 2016 had WordPress meer dan 43.000 plugins in de database. Ook zijn er meer dan 2.500 verschillende soorten thema’s en meer dan 75 miljoen websites gemaakt. Door middel van deze plugins kan je een WordPress site uitbreiden naar een wat meer complexere site. WordPress is ook één van de meest makkelijke platformen die er is. Je moet je website ook kunnen onderhouden. WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Een programmeertaal wordt gebruikt om op webservers dynamische webpagina’s te maken. Om van start te gaan met WordPress zijn er een aantal dingen nodig. Het gene wat je nodig hebt is een domeinnaam en een hostingpakket.

WordPress plugins
Een plugin is een deel software dat er voor zorgt dat je nieuwe functionaliteiten hebt. Het kan ook zo zijn dat je een bestaande functionaliteit uitbreidt of verbetert. WordPress heeft erg veel plugins waarvan een groot gedeelte gratis is. Ze moeten dan nog wel op de juiste manier in WordPress gezet worden. Naast de gratis plugins heb je natuurlijk ook de betaalde plugins. Deze plugins worden ook wel de premium plugins genoemd(Er zijn ook premium thema’s). De kosten van de premium dingen zijn vaak niet erg duur. Met premium plugins is het vaak zo dat er ook een gratis versie van is met minder functies. Vaak zijn de premium plugins handig maar het kan ook zijn dat er een aantal onnodige functies in zitten. Natuurlijk is een premium plugin wel altijd beter dan de gratis versie. Dit is zo omdat je altijd meer functies hebt bij een premium plugin.

WordPress kosten
Om een WordPress site te laten maken komen er een aantal kosten bij kijken. De grootste kosten zijn natuurlijk de ontwikkeling van de site. Het bedrag van een website begint bij ons vanaf 400 euro. Hoe complexer een site word hoe duurder de site word om te ontwikkelen. Het kan erg in prijzen verschillen maar we proberen onze prijs altijd zo laag mogelijk te houden. Als je bijvoorbeeld een erg complexe website wilt hebben kan het bedrag oplopen tot enkele duizenden euro’s. Naast de kosten voor het ontwikkelen van een website heb je natuurlijk ook nog andere kosten. Ook voor een domeinnaam moet je betalen. De kosten hiervoor zijn vaak maar een paar euro per jaar als je voor .nl kiest. De kosten verschillen per TLD (Topleveldomein). Zo is het duurder als je .com achter je domeinnaam wilt hebben. Naast dit zou je ook moeten betalen voor de webhosting. Wij bieden een pakket aan voor webhosting voor een bedrag van €9,95 per maand. De website moet natuurlijk ook onderhouden worden. Je moet namelijk plugins updaten, WordPress updaten en naast dit zijn beveiligingsplugins ook erg handig. Dit bieden we aan voor een bedrag van €12,95 per maand. Bij ons kun je er ook voor kiezen om webhosting en onderhoud in één pakket te kopen. Dit kost dan €19,95 per maand.

Snelheid
Over het algemeen is een WordPress site redelijk vlot. Maar niet elke WordPress website is zo snel als de ander. Dit kan door verschillende factoren komen. Het zou kunnen zijn dat de server of hosting traag is, het zou aan de afbeeldingen kunnen liggen of het kan te maken hebben met de code. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een trage website sneller te maken. Als het aan de hosting ligt dan is het handig om contact op te nemen met  de hostingpartij. Het zou kunnen zijn dat de hostingpartij teveel websites op een server hebben staan. Zorg er dus voor dat je de juiste hostingpakket uitzoekt. Wij bieden ook hostingpakketten aan. Wij zorgen er ook voor dat de server snel en stabiel is. Er zijn verschillende manieren om een WordPress website sneller te maken. Je kunt namelijk ook de site sneller maken door middel van een plugin. De meest gebruikte en meest effectieve plugins om een website sneller te maken zijn de caching plugins. Als je een trage website hebt dan word het ook aangeraden om een caching plugin te gebruiken. Wij raden 2 verschillende caching plugins aan. De WP Super Cache is een caching plugin die over het algemeen wat simpeler is. Ook heb je de W3 Total Cache, dit is een plugin die meer functies bied dan WP Super Cache maar het is dan ook een stuk ingewikkelder.

Beveiliging
Natuurlijk is beveiliging een erg belangrijke factor voor op een website. Er zijn twee beveiliging plugins die het meest worden gebruikt. De eerste beveiliging plugin is Wordfence Security. Wordfence Security is een plugin die een beveiligingssysteem bied. Wordfence controleert de site en geeft het ook nog een performance boost. Een beveiliging plugin die je waarschijnlijk wel vaker hebt gezien is de Really Simple CAPTCHA plugin. Dit zie je vaak als je persoonlijke gegevens moet invullen of voor als je contact zoekt met het bedrijf. Hierbij gaat het er vooral om dat er geen bots zijn die onnodige dingen sturen via contactformulieren etc. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een lijst met persoonlijke gegevens moet invullen.

Google
Google is verreweg de grootste zoekmachine van het internet op dit moment. Google heeft dan ook een marktaandeel van meer dan 90% van de zoekmachines. Het is dus ook erg belangrijk dat je goed vindbaar bent op Google. De plugin WordPress SEO by Yoast helpt je met het hogerop komen te staan in de zoekmachines. Het is dus erg slim om een plugin als deze te hebben. Naast de SEO bestaat er ook nog een plugin genaamd Google Analytics by MonsterInsights. Dit is een meer informatieve plugin met verschillende statistieken. Hierbij krijg je meer inzicht over het aantal bezoekers op je website en nog veel meer. Om het zoekmachines wat makkelijker te maken om alle pagina’s van je website te vinden kan je een plugin als Google XML-Sitemap gebruiken. Dit is een plugin die automatisch een XML-Sitemap voor je genereert.

Vormgeving
Vormgeving is een erg belangrijke onderdeel van een WordPress website. Dit is ook de reden dat er erg veel plugins zijn die je helpen met het vormgeven van de website. Zo heb je een plugin genaamd Pagebuilder by SiteOrgin die je helpt met de indeling van een pagina. Ook zijn codes invoeren niet relevant bij de pagebuilder plugin. Dit wordt namelijk allemaal automatisch gegenereerd. In plaats van codes zelf in te voeren zijn ze al gegenereerd en hoef je alleen dingen te slepen. Aangezien de visual editor van WordPress niet erg veel opties heeft kan je deze uitbreiden met plugins. Een plugin als Black Studio TinyMCE Widget is dan ook wel handig om te hebben. Deze plugin maakt alles een stuk beter en voorkomt ook een aantal problemen. Je namelijk HTML kennis nodig als je bepaalde dingen in de standaard visual editor wilt invoeren zoals media objecten of rich text. Deze problemen kan je voorkomen met deze plugin. Met de plugin TinyMCE Advanced kun je allemaal verschillende soorten buttons toevoegen aan de visual editor. Je kunt in totaal 4 rijen met buttons nemen waarin je de tekstgrootte, lettertype, kleur etc. kunt aanpassen.  Met de plugin Advanced Custom Fields kun je gemakkelijk zelf custom fields op je website zetten. Ook voor een galerij heb je een plugin genaamd NextGEN Gallery. Hierbij heb je ook veel verschillende functionaliteiten waarmee je een mooie galerij kunt maken.

Laatste artikelen

Waarom is een website handig voor een yogaschool? Wij van Websiteplaneet willen jouw yogaschool helpen om te groeien. We willen het niet alleen laten groeien maar natuurlijk ook verbeteren. Vindbaar zijn op het internet is tegenwoordig niet weg te denken. Er zijn miljoenen mensen die elke dag weer zoekmachines zoals Google gebruiken. Doordat er zoveel […]

Een nieuwe website voor bowlingcentrum. Een goede website is onmisbaar in deze tijd. Het is belangrijk om je bedrijf goed neer te zetten. Dit kan doormiddel van een goede website. Een website is een vorm van online informeren en overtuigen. Een mooie goedwerkende website kan bij jouw klanten een goede indruk achterlaten. Zo kun je […]

Website voor een salesbureau. Voor een salesbureau kan een website natuurlijk van groot belang zijn. wij van Websiteplaneet kunnen jou helpen met het groeien van je bedrijf. Dit kunnen wij doen doormiddel van een website. Een goede website met een strak design, mooie home pagina en relevante informatie laat een goede indruk achter bij de […]

Een nieuwe website voor een 3D-tekenaar. Een website is erg belangrijk deze tijd. Tegenwoordig zoekt iedereen eerst via internet voordat ze tot verdere actie overgaan. Zonder website kun je potentiële klanten mislopen. Met een website ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bezoekers kunnen wanneer ze willen informatie opvragen. Op de […]

Een nieuwe website voor een Adviseur? Als Adviseur is een website echt noodzakelijk, een website functioneert als visitekaartje voor jou diensten. Hoe moeten ze je anders vinden? Op jouw website kunnen ze zien hoeveel ervaring je hebt, en wat je te bieden hebt. Ze kunnen tevens zien hoeveel verstand jij over verschillende gebieden hebt. Zo […]